Instalațiile de concasare, spălare și sortare sunt, adesea, construite pe locul de extragere al agregatelor. După extragerea materialului, acesta este gata de procesare. Pentru pietrișul mare și roca de piatră, prelucrarea constă în concasare. După ce au fost concasate, agregatele se sortează pe diverse dimensiuni.
Tipurile de concasoare utilizate pentru balastieră
Concasoarele cu fălci
Aceste concasoare sunt utilizate pentru spargerea pietrelor mari și foarte mari, de la aproximativ 1000 mm în diametru și până la dimensiunea de 25-150 mm, în funcție de capacitatea concasorului.
Este un concasor fiabil, cu o durată mare de viață, care poate sparge pietre mari, betoane și cărămizi.
Concasoarele cu fălci pentru concasarea fină
Acestea au fost create cu scopul de a obține produse mai mărunte și mai fine după concasare. Diferenta dintre acest model de concasor și cel clasic este reprezentată de prezența găurii de alimentare cu o lungime foarte mare și o lățime foarte mică.
Este utilizat cel mai frecvent pentru a concasa refuzul în balastiere.
Dezavantajul acestui concasor este acela că materia primă introdusă nu poate să depășească 250 mm, așadar, are o capacitate de producție mică.
Concasoarele cu impact – clasice
Utilizarea lor are în general două scopuri: concasoare secundare în carierele de piatră și concasoare pentru refuzul în balastieră.
Rezultatul final al acestui concasor prezintă un produs mărunt, fin, în formă cubică, agregatele obținute fiind ideale pentru producția asfaltului.
Concasoarele cu impact verfical
Sunt concepute special pentru producția de cantități mari de nisip. Acestea transformă piatra de la 45-50 mm până la 0-8 mm. Este un concasor care implică costuri ridicate de exploatare, întrucât uzura blindajului este una foarte mare.
Concasoarele cu con cu arcuri
Acest tip de concasor este ideal pentru a-l înlocui pe cel clasic cu impact. Costurile de exploatare sunt mai reduse căci uzura conului este una mai mică decât cea a ciocanelor. Produsul final al acestui concasor are o formă cubică și este excelentă pentru asfalt.
Capacitatea acestui tip de concasoare este greu de estimat pentru că depinde de finețea produsului final.
Concasoarele cu con hidraulic
Spre deosebire de concasoarele cu con cu arcuri, acestea au avantajul de a realiza o finețe mai mare pentru produsul final.
De asemenea, concasorul cu con hidraulic, îl poate înlocui cu succes pe cel cu impact, uzurile fiind considerabil mai mici. Este un model ideal pentru pietrele dure și foarte dure, iar forma produsul final este una cubică.
La Adremat găsești cele mai bune produse de balastieră, ideale pentru proiectele tale.