Tinand cont de complexitatea sistemelor tehnologice existente in prezent, montarea unei pergole poate fi un proiect extrem de complex. Pentru a fi asigurat succesul unei investitii de asemenea anvergura, este important sa se faca o documentare inainte de a alege solutia potrivita. Alco Group este locul din care pot fi achizitionate mai multe tipuri de pergole si de aceea este ideal ca fiecare proprietar sa stie foarte bine ce cauta.
Informatii si detalii despre pergolele bioclimatice
O pergola bioclimatica, prin comparatie cu una clasica sau cu una retractabila, are mai multa tehnologie si automatizeaza complet controlul functiilor acoperisului – de retractare, de rabatare si de rotire a lamelelor din aluminiu. Montarea unei pergole este cea care permite stabilirea unui unghi bun de patrundere a luminii pe zone variate. De asemenea, asigura retractarea totala sau partiala a acoperisului si faciliteaza ventilatia naturala.
Caracteristici ale pergolelor bioclimatice
Functiile unei pergole bioclimatice sunt posibile datorita tuturor specificatiilor tehnice unice ale unei astfel de pergole. Prin urmare, cele mai importante caracteristici ale unei astfel de pergole sunt:
- Eficienta materialelor – pergolele sunt construite din materiale atent selectionate si de calitate foarte buna. Lamelele sunt de obicei din aluminiu, astfel incat sa nu puna presiune pe structura pergolei si pentru a asigura o buna rezistenta la conditii meteorologice nefavorabile.
- Motorizarea sistemelor – toate sistemele folosite pe astfel de pergole sunt actionate electric, folosind motoare performante. In plus, tinand cont de necesitatile proprii, motoarele pot sa fie actionate si cu ajutorul telecomenzilor sau cu aplicatii mobile, inclusiv de la distanta.
- Automatizarea fiecarui sistem – toate sistemele utilizate pe astfel de pergole functioneaza cu ajutorul unor senzori de lumina, ploaie si temperatura care sunt conectati la un sistem inteligent ce va actiona pergola in mod automat, tinand cont de conditiile exterioare.
- Sistem de drenaj – lamelele sunt proiectate in mod special pentru a prelua apa si pentru a o drena intr-un sistem de jgheaburi cat mai complex, de obicei integrat in pergola. Apa nu va putea trece niciodata de acoperis, evitand astfel aparitia infiltratiilor care pot deteriora mobila si materialele aflate sub zona prin care apa penetreaza tavanul.