
Daca ai un copil care este la scoala si are clasa de geografie, sigur studiaza cartile si Atlasele lui Octavian Mandrut. Este un autor foarte cunoscut care iubeste cu adevarat domeniul sau. Atlasele de geografie scolare sunt concepute complex si in acelasi timp facute pentru a fi usor de utilizat.
Variante de Atlase
Octavian Mandrut are un „Atlas Mic de Geografie al Romaniei”, care este o carte de 48 de pagini, publicat de Editura Corint. Acesta este un Atlas geografic care cuprinde informatii referitoare la cartografia elementelor importante din geografia Romaniei. Aici sunt specificate atat pozitiile geografice, cat si informatii despre geografia regionala, umana, fizica.
De asemenea exista si varianta „Romania. Atlas Geografic Scolar”, care se adreseaza mai degraba elevilor, urmand foarte exact structura ceruta de programa scolara.
Insa nu este un lucru neaparat necesar, fiind un obiect de studiu pertinent pentru orice tip de cunoastere a unui om care porneste pe drumul informarii in acest domeniu. Acest Atlas are 80 de pagini, are 260 x210 mm si este al Editurii Corint.
Tot Octavian Mandrut a publicat si varianta „Atlas Geografic Scolar”, carte care este adresata atat elevilor de diferite varste, cat si profesorilor, dascalilor si celor pasionati de geografie.
Este o lucrare foarte bine sustinuta de imagini si informatii cuprinzatoare din ariile extinse ale geografiei. Aceasta carte are 80 de pagini, este in format 205 x 260 mm si este publicata la Editura Corint.
Studiul geografiei
A fi pasionat de un domeniu presupune ore multe de studiu si ani de perfectionare. Un om precum Octavian Mandrut, care a scris atat manuale, cat si culegeri, caiete de exercitii si pentru pregatire pentru examene si mai ales Atlase multiple, este cu siguranta un expert in ceea ce priveste geografia. Este o arie extinsa cu laturi deosebit de frumoase. Putem sa amintim aici de :
- studiul reliefului
- studiul climei
- studiul apelor
- studiul vegetatiei
- studiul faunei
- studiul geologiei
- etc.
Intotdeauna vor exista si elemente noi, care asteapta sa fie descoperite si pe care le aduce publicului un autor de carte plin de pasiune si dorinta de a evolua.
Selectia elementelor prezente in Atlasul Geografic Scolar
Elementele care sunt prezente in Atlasul Geografic Scolar de Octavian Mandrut sunt selectate astfel incat sa corespunda pe de o parte programei scolare, si, pe de alta parte, sa fie concrete si de actualiatate.
Ele sunt alese atent si decizia de a fi afisate si publicate este luata pe criteriul semnificatiei si importantei intr-o arie care poate uneori sa fie complexa si sa puna probleme din acest punct de vedere al calitatii lucrurilor.
Aceasta prezentare a lor intr-un material care se vrea explicit si totusi succint este foarte bine cantarita si elementele speciale sunt triate. Cele care raman spre publicare sunt cu siguranta cele necesare unui copil sau elev care invata in profunzime o materie de acest gen.
Geografia este un domeniu frumos si cu aplicabilitate in viata de zi cu zi. Oricand este necesara informarea despre anumite tari, regiuni ale tarii, despre climatul lor, etc si Octavian Mandrut este din acest motiv extrem de apreciat pentru ceea ce aduce mereu din punct de vedere informational.