Cea mai ușoară și mai vizibilă schimbare se realizează prin schimbarea textilelor din interior.
Când spui textile, gândul te duce la perdele și draperii, huse, perne decorative, toate acestea putând schimba interiorul dincolo de recunoaștere.
Dacă ești un fan al imprimeurilor color din interior, ar trebui să știi că în magazinul online shopeo.ro vei găsi multe tipuri de textile sub formă de perdele, draperii, tapițerie, pături, perne decorative.
Există textile pentru fiecare stil de mobilier, țesături naturale și mixte, precum și modele pentru toate anotimpurile și pentru diferite sărbători, cum ar fi Crăciun și Paște.
Elemente de decor cu textile
O astfel de decorare a unui apartament în diverse combinații, poate include draperii, tapiserii pentru decorarea pereților și a ferestrelor, covoare și mochete pentru decorarea podelei, perdele și draperii pentru decorarea ferestrelor, baldachin, cuverturi de pat pentru decorul patului, perne, fețe de masă, tapițerie, huse, pături, decor pentru proiectarea mobilierului, precum și picturi, panouri, veioze etc. pentru decorarea elementelor de design.
Textilele din interiorul apartamentului sunt utilizate în scopuri funcționale și decorative.
Textile funcționale – acesta sunt ascunse ochilor curioși și nu sunt expuse. În această categorie intră orice detaliu vizibil nesemnificativ al interiorului: cearșafuri de pat, fețe de pernă, set de lenjerie de pat, pernele de șezut, perna electrică etc.
Materialele decorative servesc drept decor interior. De regulă, acestea sunt accesorii de bucătărie, cutii pentru șervețele, fețe de masă și tot ceea ce este plăcut ochiului prin frumusețea și eleganța sa. Astfel de elemente decorative nu au întotdeauna o valoare practică.
Textile funcționale și decorative – acesta sunt centrul atenției. Astfel de textile reflectă stilistica aleasă pentru decorarea apartamentului. Printre astfel de elemente se numără perdele, copertine, covoare, fețe de masă, perne decorative și multe altele.
Perne decorative
Cu greu există un apartament fără canapea. Fiecare dintre ele este realizată în felul său: într-o varietate de culori, din materiale diferite, cu un design, dimensiuni și calitate deosebite.
Achiziționarea unei canapele noi este un eveniment pentru familie: creează confort, iar scopul său este destul de funcțional. Canapeaua este unul dintre cele mai rezistente piese de mobilier, care poate dura mulți ani.
Cu timpul, însă, devine plictisitoare, chiar dacă nu scârțâie, dar designul obișnuit și finisajul obișnuit al mobilierului devine neinteresant. O soluție excelentă pentru actualizare și decorare sunt pernele decorative pe canapea.
Dacă schema de culori a canapelei este monotonă, calmă, dezactivată, aceasta poate fi colorată cu perne decorative strălucitoare, care vor reîmprospăta interiorul și vor crea o dispoziție veselă.
Pentru culorile luminoase ale mobilierului, dimpotrivă, mai potrivite sunt pernele decorative uni, care vor adăuga eleganță și noblețe interiorului.
O soluție interesantă ar fi pernele decorative într-o combinație de două sau mai multe tipuri de țesături cu diferite culori sau modele. Principalul lucru este să nu exagerezi, pentru a nu strica designul impresiei generale al camerei.
Mult mai interesant va arăta mobilierul tapițat decorat cu diferite perne mari și mici, colorate și uni, așezate într-o anumită ordine sau aruncate neglijent. Pernele decorative decorează canapeaua, o face confortabilă, atractivă.
Astăzi, o pernă decorativă poate fi considerată o operă de artă, deoarece poate avea orice formă: geometrică, animal distractiv, floare, frunze, litere, numere, rolă alungită.
Scopul pernelor s-a schimbat: dintr-un accesoriu pur de dormit, a devenit parte a decorului unui apartament. Foarte mari și moi, acum, sunt adesea folosite ca element de mobilier, înlocuind scaunul.
Copiii vor fi fericiți să le întoarcă pe podea în jocul lor. În camera copiilor modelele de perne decorative pot fi luminoase și în diferite forme, iar în alte camere se pot încadra în interiorul general cu un punct luminos pe fundalul unui design clasic strict sau, dimpotrivă, în designul monocrom în culori discrete.