Cu totii stim: cea mai buna salata de icre se gaseste in Tulcea, acolo unde materiile prime sunt 100% bio, iar retetele inspirate din traditiile originale. Din fericire, aceste produse sunt distribuite si in comert, astfel incat sa te poti bucura de gustul si aroma unica a preparatelor din peste.
La origine, reteta pentru salata icre a aparut la vechii greci si a fost preluata de comunitatea dobrogeana si adaptata ingredientelor locale. Astazi mancam salate de icre de stiuca sau de crap, ce au la baza cateva alimente simple. Aromele au un echilibru perfect, creat de zeama de lamaie si de apa carbogazoasa si sunt un rasfat al papilelor gustative. In plus, acest preparat de peste este si foarte sanatos, fiind recomandat de nutritionisti pentru continutul ridicat de proteine, vitamine, minerale si Omega-3. Ai toate motivele sa te bucuri de produsul 100% bio!
Taramasalata, reteta vechilor greci din Dobrogea
Salata de icre este un produs reprezentativ pentru zona Dobrogei. Reteta dateaza inca din cele mai vechi timpuri, pornind de la asa-numitul preparat „taramasalata”, pe care populatia greceasca din aceasta zona geografica a Romaniei il consumau. In timp, modul de preparare a acestui produs s-a adaptat dupa nevoile si ingredientele locale, ajungand in forma in care se gaseste astazi.
Icrele de crap salbatic si de stiuca se folosesc dintotdeauna, intrucat se gasesc in Delta Dunarii din abundenta. Gustul actual este unul superior retetei initiale, ne povestesc oamenii din comunitate, care se mandresc cu acest produs cu specific local. In Chilia, Sulina, Sfantul Gheorghe si Tulcea, nu exista ospat fara salata traditionala de icre, cu care incepe fiecare masa. Daca vei vizita aceste zone, vei putea fi martor al traditiei culinare atat de autentice si vie.
Salate de icre din comert, concepute din peste prins la setca si navod din Delta
Daca pana acum erai ferm convins ca toate produsele din comert sunt pline de aditivi alimentari, coloranti si tot felul de conservanti chimici, este timpul sa iti schimbi opinia. Din fericire, poti cumpara salate de icre din crap si din stiuca 100% bio, chiar si din magazine.
Aceste produse urmeaza intocmai reteta traditionala a locului, fiind preparate de comunitate si distribuite chiar de catre un business de familie din Tulcea. Sunt absolut extraordinare: o explozie de gusturi si de arome, o savoare unica pe care vrei sa o incerci de fiecare data. Sunt produse cu o valoare nutritionala extraordinara, care iti vor aduce un aport proteic, de vitamine si de minerale, conferindu-ti o stare de bine, hranitoare, si de vitalitate. Merita sa le cumperi, pur si simplu, daca vrei sa te bucuri de aceste preparate de peste natural, satioase si foarte deliciose. Au si un pret bun!
Deltaica.ro, brandul premiat pentru salata icre
Acest produs care primeste toate laudele este conceput de cei de la Deltaica.ro. Firma romaneasca nu este altceva decat o afacere de familie, transmisa din generatie in generatie, care are un respect deosebit pentru cultura si gastronomia traditionala din Delta Dunarii.
Deltaica.ro este din Tulcea si are un lant extins de distributie a acestor produse din peste fara aditivi: le gasesti si in Bucuresti, Constanta, Harsova, Brasov, Iasi sau Galati. In plus, aceasta firma a obtinut premiul pentru „cel mai bun produs cu specific local” pentru salata icre. Este o bucurie si un privilegiu sa poti consuma acest tip de produse, fara sa fie necesar sa mergi pana in Delta.
Date de contact:
Tel: 0729.995.529
E-mail: [email protected]