In procesul de maturitate, corpul unei femei trece printr-o serie de transformari, acestea fiind perfect normale. Fetele tinere sau aflate la perioada adolescentei pot fi rusinate, stanjenite sau jenate de aceste transformari, insa o indrumare din partea mamei sau a medicului specialist este mai mult decat indicata. Prima vizita intr-un cabinet ginecologic poate sa ridice anumite stari de stres pentru tanara. Totusi, examenul este important si la fel de necesare sunt si analizele uzuale recomandate a fi facute in mod periodic.
Cauti un cabinet ginecologic pentru efectuarea primei vizite?
Daca urmeaza sa mergi pentru prima data la un cabinet ginecologic, mai jos ti-am pregatit recomandarile noastre cu privire la modul in care decurge un astfel de examen si cum sa te pregatesti mai bine pentru a nu te stresa. Medicul specialist are datoria de a se comporta bland si de a fi empatic cu tine, dar si sa iti raspunda la toate intrebarile pe care le vei avea.
Astfel, un cabinet ginecologic in care vei avea parte de un tratament extraordinar si in care vei obtine informatiile necesare de care ai nevoie se afla in cadrul Grupului Medical Romgermed din Bucuresti. Cadrele medicale detin o experienta de mai bine de 20 de ani in aceasta specializare si te vor ajuta cu orice nevoie vei avea.
Examinarea propriu-zisa nu este dureroasa!
In momentul in care ai intrat intr-un cabinet ginecologic, medicul specialist are datoria de a-ti explica in detaliat procedura si de a te face sa te simti confortabil. Examenul in sine nu este dureros, iar principala recomandare este sa iti eliberezi vezica pentru a te simti mai relaxata. Comunica cu medicul tau in cazul in care esti speritata sau nu te simti confortabil.
Examinarea cu speculul are rolul de a inspecta interiorul vaginului si colul uterin. Prin intermediul acestui instrument, medicul specialist va putea sa vada daca exista polipi cervicali, condiloame vaginale sau cervicale sau leziuni pe col. De asemenea, daca ti-ai inceput viata sexuala si ai peste 21 de ani, medicul specialist iti va recomanda sa recolteze probe pentru testul Papanicolau.
In ultima parte a examenului, medicul iti va spune daca examinarea a fost normala si daca este nevoie de completarea investigatiilor pentru acordarea unui tratament corespunzator.