În domeniul bijuteriilor, simbolurile sunt o metodă semnificativă și la modă de a reprezenta o bijuterie cum sunt acei cercei lungi. Simbolurile pot transmite idei mai profund decât pot cuvintele în unele cazuri. Arborele vieții este un simbol legendar. De fapt, această imagine durabilă precede existența omenirii. Creștinismul, Egiptul Antic, culturile budiste, africane, turcești și celtice au folosit toate simbolul arborelui vieții. Există tensiuni unificatoare, chiar dacă aceste sisteme culturale și teologice reflectă principii multiculturale.
Trecutul Arborele Vieții
Aceste bijuterii Copacul Vieții au o poveste foarte interesantă, simbolul este o putere divină care reușește să ii transfere purtătorului toată energia pozitivă pe care o deține. În special, arborele vieții reprezintă adesea o legătură cu viața de apoi, strămoși și divinitate. Aluzii creștine: Ce copac renumit ar putea fi acesta? Nimeni altcineva decât pomul vieții. Pomul vieții reprezintă, de asemenea, cunoașterea și iubirea lui Dumnezeu. Cultura celtică: legăturile mistice pe care copacii le au cu familia, strămoșii și zeii cuiva sunt prețuite de celți. Viața de apoi și legătura dintre pământ și cer sunt simbolizate de arborele vieții. Arborele vieții este așadar venerat în cultura celtică. Egiptul Antic: Se credea că ramurile pomului vieții simbolizează cerul și abundența. Rădăcinile care se întindeau în pământ, pe de altă parte, reprezentau moartea.
Cultura africană: Arborele Baobab, care este adesea numit „arborele vieții”, este o specie de copac. Arborele de baobab este venerat și ținut cu mare atenție ca sursă de viață și hrană, deoarece dă roade în ciuda condițiilor uscate.
Budism: Buddha a atins iluminarea sub veneratul arbore Bodhi. Arborele vieții este o reprezentare a existenței și iluminării în cultură budistă. După cum puteți vedea, sensul arborelui vieții nu este simplu.
Semnificația Copacul Vieții
Simbolul arborelui vieții are mai multe semnificații, dar cele mai cunoscute sunt cele ale conexiunii și unității. Cu toate acestea, există mai multe straturi în dezvoltarea și profunzimea acestui design.
Conexiune: cercurile reprezintă incluziune și conectivitate.
Frunzele mari ale copacului se răspândesc în sus, pe măsură ce rădăcinile sale pătrund adânc în pământ. Arborele reprezintă modul în care suntem cu toții conectați prin cercul vieții, acționând ca legătură între pământ și cer.
Puterea: Dacă ne uităm la natură pentru reprezentarea ideală a puterii, luăm în considerare fermitatea unui copac. Copacii sunt stâlpi de forță tenace, adânc înrădăcinați, care rezistă frecvent uraganelor și altor calamități. Acest semn denotă putere și stabilitate, deoarece este nevoie de o putere extraordinară pentru a smulge un copac.
Creștere: pe parcursul a sute de ani, copacii cresc încet. Copacii trec printr-un ciclu continuu de creștere, de la o sămânță minusculă la un puieț până la un copac complet crescut. Nu încetăm niciodată să învățăm și să ne dezvoltăm ca oameni, deoarece absorbim în mod continuu informații noi.
Renaștere: copacii se mișcă și se transformă cu fiecare nou sezon. Ele sunt luxuriante cu frunziș primăvara și goale toamna. Fiecare sezon aduce cu el o nouă oportunitate de schimbare, permițându-le să se dezvolte și să se adapteze. Anotimpurile vieții noastre ne afectează ca oameni, la fel ca și pentru copaci. A întoarce o frunză proaspătă înseamnă a acceptă schimbarea.
Poze realizate de fotograf profesionist Bucuresti