In general, achizitia de echipamente este problematica pentru un patron sau administrator de local mic din industria ospitalitatii, care nu face parte dintr-un lant international si nu are un brand puternic in spate, prin urmare puterea financiara este limitata. Pretul utilajelor, care poate depasi cateva zeci de mii de lei, este unul mare, chiar daca se amortizeaza rapid, iar starea de fapt din acest moment, conturata de dificultatile revenirii dupa pandemie, razboiul dintre Rusia si Ucraina si iminenta unei crize financiare, nu este tocmai propice investitiilor ridicate.
Tocmai de aceea, daca aveti nevoie de un frigider de vinuri, spre exemplu, si doriti sa va asigurati ca banii pe care ii cheltuiti vi se vor intoarce inzecit, trebuie sa parcurgeti articolul in continuare. Va vom arata de unde sa alegeti un astfel de produs, dar si cum sa inclinati balanta intre doua variante aparent ideale, insa fiecare cu plusurile si cu minusurile sale. Fresco Expert, furnizor care sustine inca din anul 1992 inovatia in bucatariile profesionale din tara noastra, pune la dispozitia partenerilor sai exclusiv vitrine de vinuri provenite de la branduri recunoscute la nivel international, ceea ce le garanteaza calitatea, fiabilitatea, productivitatea si, nu in ultimul rand, o durata indelungata de viata, fara necesitatea scoaterii frecvente din uz pentru operatiuni de mentenanta si reparatii.
Pentru comparatie, am ales doua modele de frigider de vinuri: BFE0036 si BFE0046. Primul are o capacitate de 180 de sticle (de 0.75 litri), este dotat cu 2 zone de temperatura, dezvolta temperaturi intre +5 si +20 de grade Celsius si dispune de racire ventilata. Cel de-al doilea are o capacitate de 128 de sticle, este dotat cu 4 usi vitrate, dezvolta temperaturi intre +4 si +14 grade Celsius si dispune de racire ventilata. Cel dintai frigider de vinuri prezentat are dimensiunile de 59,5x69x186 de centimetri, o greutate de 86,3 kilograme si un kW electric de 0.15, iar celalalt – 100x66x206 centimetri, 201 kilograme si un kW electric de 0.39.
Ambele frigidere de vinuri de mai sus prezinta acelasi grad de incredere, insa diferentele dintre ele, mai mult sau mai putin subtile, pot cantari decisiv in decizia dumneavoastra. Practic, in functie de bugetul, necesitatile, preferintele si chiar spatiul efectiv disponibil, puteti opta pentru unul sau altul dintre ele. Cel dintai are o capacitate mai mare, un pret mai redus si zone diferite de temperatura, insa stocheaza sticlele la orizontala. In schimb, cel de-al doilea prezinta produsele intr-o maniera mult mai eleganta, ceea ce poate reprezenta un argument de marketing foarte puternic, intrucat clientii vor vedea sticlele, iar acest lucru ii va face sa comande mai multe.
O asemanare intre cele doua tipuri de frigider de vinuri este faptul ca ambele sunt „acoperite” de garantie Base Care inclusa in pret (montaj, 12 luni piese de schimb si manopera), care poate fi extinsa, contra cost, la Performance Care – 175 de lei sau Premium Care – 310 lei, cu extra beneficii precum revizie anuala, training de utilizare si interventie in 48-72 de ore. In concluzie, modelul pe care il alegeti trebuie sa tina cont de usurinta integrarii, la propriu si la figurat, in restaurantul, barul sau orice alta unitate de alimentatie publica detineti.