In momentul in care vine vorba de amenajarea locuintei si ai atat de multe idei si dorinte incat nu mai stii ce sa alegi, stilul eclectic vine in ajutorul tau. Acesta se bazeaza pe un mix haotic intre mai multe stiluri. Putem spune ca este ca si un contrast intre vechi si nou, simplu si fastuos, clasic si modern. Un stil ce iti ofera libertatea in alegerea pieselor de mobilier, a elementelor de decor sau a oricarei alte dorinte legata de amenajarea locuintei.
In mod cert piesele de mobilier nu fac parte din acelasi set, fiecare piesa avand caracteristica ei. Asadar pentru mobila din dormitor poti alege sa mizezi pe motive florale sau cat mai senzuale. Chiar daca piesele de mobilier nu sunt din aceleasi decenii important este sa fie in asa fel alese incat sa intre in concordanta. De asemenea mobila din dormitor trebuie sa fie in echilibru si cu restul camerei. Asa ca, daca doresti o camera reusita trebuie sa te bazezi pe un fir comun sau chiar doua. De obicei culoarea reprezinta acest fir, dar puteti opta si pentru o anumita forma, un motiv sau o textura. Dar cel mai important, camera sa fie in asa fel amenajata incat sa iti reflecte personalitatea. Culoarea dormitorului sa fie in nuante calde si linistitoare.
Livingul… aici trebuie sa ne punem putin mintea la contributie. Mobila din living trebuie sa fie atent aleasa, mai ales culoarea acesteia. Toate piesele mobilierului trebuie sa se potriveasca la culoare, insa pentru a crea o imagine si mai armonioasa si designul la aceasta mobila de living sa fie unul asemanator. Aici puteti integra cu usurinta obiectele cu o valoare sentimentala, care in alt stil nu s-ar fi integrat niciodata.
La cromatica acestui living puteti opta pentru culori indraznete. Putem folosi o canapea living de o culoare intensa care poate fi combinata cu un fotoliu tapitat, intr-o culoarea pastelata. Draperiile, pernele decorative sau paturile, toate trebuie sa intre in armonie unele cu altele, si la acestea culorile pot sa fie unele indraznete. Aceasta canapea living poate fi ancora acestei incaperi, desigur daca suntem atenti la detalii si la accesorizarea acesteia.
Pentru baie puteti pune in evindenta balanta dintre ceva nou și ceva vechi. Opteaza pentru un dulapior vintage cu un robinet modern si o oglinda decorata manual. Podeaua se poate placa cu o marmura iar peretii cu mozaic deoarece contrastul dintre placile mari si cele mici ies mereu in evidenta.
O bucatarie amenajata corect din punct de vedere electic poate ajunge sa arate ca o adevarata opera de arta. Pentru pereti puteti alege tapetul cu motive cat mai deosebite, iar toate piesele mobilei de bucatarie sa apartina aceluiasi stil.
Stilul electic este un stil in care se poate esua foarte usor. De aceea trebuie sa fim foarte atenti la cat “haos” folosim in locuinta noastra, iar un alt aspect este ca multi dintre noi considera “colorat” ca fiind un sinonim pentru electic. Asadar, inainte de a ne apuca de aceasta amenajare trebuie sa ne documentam mai mult si nu uita, foloseste acest stil numai daca simti ca ti se potriveste.