Emisiunea este difuzată de TV Paprika, de luni până vineri, de la ora 18:30.
Tânărul bucătar ceh Jiří Halamka ne arată cât de ușor este să prepari o cină delicioasă din ingrediente simple. Nu ai nevoie de ingrediente speciale de la frigider sau din cămară: poți introduce puțină eleganță în viața de zi cu zi folosind carne, legume și fructe complet obișnuite.
Jiří Halamka a câștigat versiunea cehă a MasterChef în urmă cu șase ani și cu banii obținuți ca premiu și-a deschis propriul restaurant, Na Palmovce, în Králové Hradec Králové. Bucătarul a dominant competiția la vremea respectivă, în 2016, și în emisiunea de față își demonstrează din nou aptitudinile în bucătărie și pasiunea pentru aromele bine echilibrate care duc la preparate de-ți vine să-ți lingi degetele.
Uitându-se la „Delicatesele simple ale lui Jiří”, spectatorii vor putea să găsească inspirație consistentă pentru a prepara bucate din ingrediente tradiționale care transformă mese obișnuite în unele memorabile. Printre felurile de mâncare prezentate în emisiune se numără găluști cu prune, chifle umplute cu carne tocată și o supă minestrone în varianta lui Halamka.
Halamka, în vârstă de 24 de ani atunci când a câștigat jumătate de milion de coroane la MasterChef, și-a luat la vremea respectivă adio de la jobul bănos din finanțe pe care îl avea și și-a îndeplinit visul de a-și deschide restaurantul. Până la pandemie, preparate de la Na Palmovce precum burgeri sofisticați sau cartofi prăjiți americani deveniseră favoritele studenților.
Din păcate, pandemia a afectat restaurantul pe plan economic. Astfel, emisiunea difuzată de TV Paprika este o nouă încercare pentru Jiří Halamka de a-și îndeplini visurile gastronomice și de a demonstra, încă o dată, cât talent, determinare și imaginație are.