Ghimbirul este recunoscut pentru proprietatile sale deosebite asupra corpului omenesc, acesta avand un impact important asupra sanatatii organismului. Exista o multime de studii de specialitate care atesta faptul ca ghimbirul are un rol important in ceea ce priveste starea de sanatate. El are un rol in sustinerea imunitatii, dar si in lupta cu o serie de bacterii. El mai este apreciat si pentru faptul ca reuseste sa intensifice metabolismul, fiind un ajutor de nadejde intr-o serie de afectiuni.
Ghimbirul isi are originile in padurile tropicale din Asia de Sud, el fiind folosit de secole in diverse alimente. Este astfel folosit pentru a condimenta mancarea, dar si ca suport pentru medicina integrativa. Numele sau provine de la cuvantul singivera, din limba pali. Acest cuvant inseamna „in forma de corn de cerb”. Ghimbirul este folosit inca din Antichitate, datorita beneficiilor pe care le ofera, el fiind promovat chiar si de catre Pitagora.
Acesta a fost folosit in medicina chineza pentru ameliorarea manifestarilor digestive neplacute, dar si a tusei. De asemenea, el a mai fost folosit si in calmarea durerilor provocate de reumatism. El este un ingredient apreciat in special in bucataria orientala. El are astfel niste proprietati benefice, in tratarea diverselor afectiuni, precum digestia, dar si greata sau raceala. Doza recomandata de ghimbir variaza astfel in functie de efectul benefic pe care il doriti.
Atunci cand radacina de ghimbir este fiarta, iese in evidenta mai mult gustul iute, in timp ce aroma acesteia scade. Acest lucru se datoreaza faptului ca prin procesul de fierbere sunt eliminate o parte din uleiurile volatile. In Thailanda, dar si in alte tari, ghimbirul este ras, iar apoi este amestecat cu alte condimente, astfel incat sa se poata prepara pasta de curry. Numeroasele substante continute de radacina de ghimbir sunt utile pentru ca ele ajuta la ameliorarea unei serii de neplaceri. De exemplu, se amelioreaza durerile menstruale, dar si greata.
Ghimbirul si ceaiul de ghimbir este considerat astfel a fi o solutie eficace, el bucurandu-se in acelasi timp de un gust delicios, usor picant. Daca folositi cu regularitate radacina de ghimbir, este important sa urmariti valorile nutritionale ale acestei radacini. Procedand in aceest fel, va veti putea bucura de toate beneficiile pe care ghimbirul le ofera organismului, aceste beneficii ajutand organismul sa lupte cu diversi agenti patogeni. Nu trebuie sa ignorati toate aceste beneficii pe care ghimbirul lee punee la dispozitia voastra, astfel incat sa profitati cat mai mult de acesta.