În luna noiembrie, atunci când iarna a început deja să-și intre în drepturi, TV Paprika vă propune două emisiuni care vă vor transporta pe tărâmuri mai calde: statul american Florida, poreclit „The Sunshine State / Statul luminii soarelui”, și Malta. Emisiunile au două gazde simpatice, care încălzesc și ele zilele gri de iarnă.
Emisiunea „Florida lui Jimmy” („Jimmy’s Taste of Florida”) e difuzată în serile de weekend, de la ora 23:00. În acest show călduros și luminos, apreciatul maestru bucătar britanic Jimmy Doherty ne oferă un tur gastronomic al Floridei, pe parcursul căruia ne va arăta cât de diversă este bucătăria din această zonă a Statelor Unite. Aventura culinaro-turistică îl pune pe Jimmy față-n față cu bucătari locali apreciați. Unii dintre ei au bucătării bine-echipate, alții improvizează în natură, cu rezultate senzaționale. Jimmy și invitații lui ne pregătesc bucate delicioase, inspirate de Florida, în locații care ne fac să vrem să ne luăm lumea-n cap.
Jimmy, bucătar și fermier, împărtășește povești despre mâncare cu un astronaut, la Kennedy Space Center Visitor Complex, apoi participă într-un concurs de curățat scoici cu campionul american la această îndeletnicire, devine cowboy pentru o zi la un ranch local și își îndeplinește un vis din copilărie atunci călătorește prin mlaștinile Everglades cu o barcă specială marca Florida.
Apoi, începând de luni, 25 noiembrie, de la ora 20:30, suntem invitați să facem cunoștință cu „Malta lui Ainsley” („Ainsley’s Taste of Malta”). Alături de Ainsley Harriott, telespectatorii TV Paprika pot explora bogata cultură și bucătăria acestui paradis insular. O aventură plină de soare și căldură pentru îndrăgitul prezentator TV și bucătar, cu garnitură de râsete și preparate incredibile, Ainsley caută ingrediente proaspete şi neobişnuite. Apoi pregăteşte bucate ce reflectă influenţele mediteraneene şi arabe din bucătăria malteză. Telespectatorii pot savura privelişti superbe şi pot afla reţete delicioase.
Malta este un adevărat creuzet gastronomic și cultural: un amestec de Sicilia, Marea Britanie, Spania și chiar Franța. E un teritoriu fertil de explorat pentru Ainsley. Bucătarul își pornește călătoria în capitala Valletta, unde are un tur al portului alături de un istoric. Apoi călătorește în sud, unde vizitează o piață de pește, continuă cu zona centrală a insulei, unde face cunoștință cu unul dintre cei mai faimoși bucătari maltezi, vizitează livezi de măslini și insula idilică Gozo.
