Nu aveti nevoie de o multitudine de vase de gatit pentru a da frau liber imaginatiei si a pune pe masa cele mai gustoase preparate de mancare. O tigaie grill va poate ajuta sa iesiti din impas atunci cand nu aveti suficienta inspiratie. De asemenea, da nastere unor feluri principale grozave cu care sa impresionati tot membri familiei si musafirii care va vin in vizita. Iar in acelasi timp, va poate ajuta sa aveti un stil de viata cat mai sanatos, pentru o minte si un corp puternic, care face mai usor fata schimbarilor din mediul inconjurator.
Iata cateva retete de baza pe care le puteti incerca si voi.
Legume la gratar
Sunteti adeptii stilului vegetarian? O tigaie grill cu capac va ofera posibilitatea de a va bucura de toate proprietatile nutritive ale legumelor, cu cel mai mic efort. Folositi dovlegei, ardei, cartofi curatati, spalati si taiati felii, ciuperci etc. pe care sa-i puneti pe tigaia incinsa timp de cateva minute. Apoi rotiti-le pe cealalta parte, pana cand acestea s-au facut complet. Le puteti folosi ca atare, dar si sa le adaugati in sandvish-uri, sa le consumati alaturi de preparate din carne sau cu branza. Va vor oferi multa placere si un gust savuros.
Piept de pui cu orez
Cea mai usoara masa pe care o puteti pregati pentru intreaga familie cu ajutorul tigaii grill este pieptul de pui la gratar cu orez simplu sau cu legume. Nu trebuie decat sa spalati si sa feliati pieptul de pui, dupa ce acesta a fost dezosat in prealabil (dupa caz), si sa-i acordati cateva minute pentru a se gati pe grill. Il puteti pune ca atare, fie sa tineti la marinat pieptul de pui timp de cel putin 30 minute, intr-un mix cu putin ulei de masline, sare si piper, delicat si alte mirodenii. Intre timp puteti fierbe orezul, pe care-l puteti servi simplu sau cu legume.
Carne de vita cu sos de rosii
Carnea rosie este bogata in minerale necesare organismului, avand in acelasi timp si un continut redus de grasimi. Puteti fasona felii subtiri din carnea de vita pe care sa le gatiti exact in acelasi mod precum pieptul de pui. Ulterior, pentru a va bucura de o carne frageda si suculenta, puteti realiza un sos proaspat de rosii, din legume spalate si oparite. Inlaturati pielita rosiilor, tocati-le la o dimensiune potrivita si condimentati-l dupa gust cu sare, piper, oregano si alte condimente. Ulterior, adaugati sosul peste bucatile de vita gatite la gratar.
Ciuperci umplute
Ciupercile umplute sunt ideale pentru un aperitiv festiv sau chiar pentru a le servi alaturi de familie. Tot ce trebuie sa faceti e sa curatati ciupercile si sa le puneti in tigaia grill pe-o parte si pe cealalta, timp de 3-4 minute, pana cand acestea isi schimba usor culoarea (asigurati-va ca folositi seturi tigai grill de calitate). Ulterior, puteti umple ciupercile cu cascaval ras si sa le adaugati la cuptor timp de 5 minute. Puteti realiza procedura chiar si direct de pe grill, tinandu-le pana cand branza s-a topit complet.
Acum ca ati aflat cat de simplu va puteti bucura de mese sanatoase si copioase, va uram pofta buna!