Fișa auto – un pas spre noul permis
Fișa auto necesară obținerii/reînnoirii permisului de conducere presupune un examen medical multidisciplinar, al cărui scop principal este depistarea tulburărilor în curs de dezvoltare cronică sau acut decompensate care pot afecta capacitatea candidatului de a conduce un vehicul.
Consultația medicală necesară obținerii fișei auto cuprinde 6 specialități.
Consultație medicală necesară pentru obținerea unei fișe auto. Înaintea programării este necesară adeverința medicului de familie din care să rezulte: dacă sunt prezente boli cronice (dacă sunt prezente, trebuie specificate), dacă aveți o afecțiune cronică (să aduceți documentele medicale cu dvs. în momentul consultării). Fără dovezi la clinică nu vei putea avea șase consultații, ceea ce înseamnă că nu vei avea acces la fișa auto.
Pentru purtătorii de ochelari dioptric/lentile de contact, este necesar să fie prezenți atunci când se consultă cu oricare.
Evaluarea de către medicul specializat în medicina internă include istoricul medical anterior, examenul clinic general. Pe baza conținutului rezultatelor examinărilor și a certificatelor eliberate de medicul de familie, se poate recomanda un set de analize de laborator (precum zahărul din sânge) pentru depistarea și monitorizarea anumitor boli cronice, a căror evoluție poate fi periculoasă pentru șofer. În unele cazuri, medicii pot comanda ECG suplimentare, ecografii abdominale sau alte teste clinice specifice, paralele. Toate investigațiile suplimentare sugerate vor fi plătite separat.
Scopul consultării ORL este de a construi capacitatea șoferului de a răspunde în timp util stimulilor acustici întâlniți frecvent în trafic, precum semnalele acustice de la ambulanțe, pompieri, șoferi implicați în trafic, agenții de circulație sau defecțiuni tehnice.
Examenele oftalmologice verifică acuitatea vizuală (măsoară dioptria dacă este necesar), vederea binoculară, echilibrul oculomotor, testează cromaticitatea și examinează fundul de ochi.
Evaluarea unui chirurg ortoped este concepută pentru a identifica condițiile de handicap care pot afecta capacitatea de a conduce un vehicul.
Se efectuează un consult neurologic pentru depistarea paraliziei nervilor periferici sau cranieni, atrofiei musculare, determinarea capacității de răspuns și coordonarea mișcărilor, infirmarea paraliziei nervilor periferici sau cranieni, atrofia musculară.
Scopul principal al examenului psihiatric este de a evalua abilitățile cognitive (gândire, logica acțiunii, percepție, memorie) și abilitățile cuprinzătoare (atenție, emoție, motivație personală și structura valorii atitudinii) ale martorului în schimbare.
Fișa auto se obține în urma unei programări la clinica RomGerMed.