Acasa, la birou, in metrou, la petreceri, peste tot ascultam muzica. Este o activitate placuta si relaxanta, care ne poate da energie, ori ne poate face sa ne simtim inspirati. Muzica se transforma de la o decada la alta si este reucoscut fapul ca uneste generatii. Piesele clasice fac intotdeauna furori in cele mai mari cluburi si festivaluri din tara, si chiar si cel mai neinfocat fan cunoaste pe dinafara versurile unor piese populare.
Muzica stimuleaza starea de bine
Este dovedit stiintific faptul ca muzica ajuta la stimularea starii de bine. Specialistii recomanda ca pentru sanatatea noastra mintala sa ne ocupam de activitati care ne fac placere. Acestea pot include pictura, muzica, sport si multe alte hobby-uri si pasiuni inedite.
Starea noastra generala este influentata de o serie de factori interni si externi. Daca factorii interni precum boala, o raceala sau o intamplare nefericita din viata dumneavoastra care ve afecteaza, nu pot fi atat de usor indepartat, factorii externi pot fi diminuati. Muzica ne ajuta sa ne concentram auspra sentimentelor pozitive deoarece ascultand piesele noastre favorite vom stimula hormonii fericirii din organism si vom capata energie.
De cate ori vi se intampla sa fiti acasa sau chiar in oras si sa incepeti sa fredonati sau sa dansati cand incepe o piesa pe care o indragiti? Deseori v-ati putea trezi in mijlocul supermarketului fredonand It’s my life and it’s now or never… Chiar daca uneori ne dam seama prea tarziu, fredonarea este o activitate placuta care ne ajuta sa ne relaxam si sa uitam de probleme.
Muzica da nastere unor prietenii de durata
Concertele si festivalurile au devenit activitati recreative din ce in ce mai solicitate si mai frecventate. Anual, milioane de tineri aleg sa isi petreaca vacanta de vara asteptandu in fata scenei artistii favoriti. Fanii adevarati se prezinta cu ore bune inainte de inceperea spectacolului pentru a prinde un loc in fata. Poarta tricouri cu trupele favorite, detin toate albumele si stiu fiecare vers pe de rost. Insa in tot acel timp de asteptare pe holuri, in sali de concerte sau in aer liber, este imposibil sa nu fie legate si prietenii.
Atmosfera din cadrul unui concert sau a unui festival este in general vesela, optimista si antrenanta. Participantii canta, danseaza, urla, se iau in brate si topaie la auzul ritmului. In cazul DJ-ilor, in momentul in care intra beat-ul, mii de participant sar la unison pentru a propulsa sunetul ma d eparte. Intreaga experienta se transforma si toti participantii urmeaza cu sfintenie indicatile persoanei care mixeaza.
Muzica ne uneste de secole intregi
Indiferent de gusturi, rasa, nationalitate sau religie, muzica face parte din noi. Nu trebuie sa fiti cunoscatori pentru a intelege acest lucru. Pur si simplu observati felul in care mintea vi se relaxeaza la auzul muzicii si cum corpul vibreaza. Nu sunt necesare studii de canto pentru a intelege ca muzica ne impacteaza cu adevarat si ca nu exista nimic mai puternic decat conexiunea create prin muzica. Dovada vie a acestui lucru este faptul ca muzica depaseste barierele limbii. Indiferent de limba vorbita de artisti si de fani, mesjaul transmis se propaga si ajunge in fiecare colt al lumii.
Ba chiar exista cazuri in care muzica poate sa fie facuta special pentru un oras, locatie sau persoana. Spre exemplu, exista o serie intreaga de melodii despre Bucuresti sau care contin numele Maria.